top of page
Ara
  • Özden Erbaş

EPİGENETİĞİN NÖROPLASTİSİTE İLE İLİŞKİSİ


🧠Beyin değişebilen bir yapıdır. Beyin dediğimiz yapı en temelinde genlerden oluştuğuna göre genlerin de değişebiliyor olması lazım.

Son yıllara kadar bilim insanları genlerin değiştirilemez olduğuna inanıyorlardı. İnsanların tüm hayatları boyunca aynı genetik koda sahip olduğu zannediliyordu. Son yıllarda yapılan çalışmalar bunun böyle olmadığını gösterdi. ☑️Değişen çevreye uyum sağlamak için hücre içindeki genetik materyalin sürekli bir değişim gösterdiğini ortaya çıkardı. ☑️Epigenetik dış etmenlerin gen ekspresyonunu nasıl değiştirdiğini inceleyen bilim dalıdır.

⬇️

Cılız bir vücudunuz var ve yoğun egzersiz yapmaya vaktiniz yoksa sorun değil. Hafif ağırlıklarla başlayın🏋️‍♂‍ ve sadece en çok yapmak istediğiniz sporları yapın. Düzenli ve sistematik bir şekilde bunları yaparsanız değişimin yakın zamanda ortaya çıkacağını göreceksiniz. Zaman⏳ içinde siz kendinizi zorladıkça genleriniz bu değişime uyum sağlayacaktır. ☑️Gen ekspresyonlarını değiştirecek ve kaslarınızı oluşturan proteinlerinizin sayısı artacaktır.

⬇️

Nöroplastisite sayesinde şu an olduğunuzdan çok farklı bir insan olabilirsiniz. Hiç topu🏀 başkasına atmayın, olduğunuz insan için başkalarını suçlamayın, hiçbir şey için geç değil. Tüm sorumluluğu aldığınız takdirde, daha farklı bir insan olmak için tek yapmanız gereken istemek. Beyninize söz geçirebilirsiniz harika bir hizmetkar olacaktır. ☑️Yapmanız gereken tek şey sistematik bir şekilde hareket etmek. Beyninizi her gün zorlayın!

➡️🧠https://sinirbilim.org/noroplastisite-nedir-cok-onemlidir/

4 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page