Nöronların yalnızca çocuklukta oluştuğuna dair yaygın efsaneler vardır. Fakat bu doğru değildir. Nörojenez yeni hücre oluşumu anlamına gelmektedir. Bu oluşum, nöroplastisitenin ve beyindeki öğrenme ve anı depolama fonksiyonları gibi önemli süreçlerin kilit noktalarındandır. Nörojenez günümüzde bilim insanları tarafından araştırılmakta olan birincil derecede önem taşıyan keşiflerdendir.
Hayatımız boyunca yeni hücreler üretmek istiyorsak, beynimizi uyaran aktivitelerde bulunmalıyız.
Yeni bir şey öğrenmek yalnızca yeni yetiler edinmek değil, aynı zamanda yeni nöronlar üretmek anlamına gelir. Anadilinizden başka bir dil konuşmak, yeni bir enstrüman çalmayı öğrenmek ya da zihninizi aktif tutan başka bir aktivitede bulunmak yeni hücre oluşumu açısından yararlı olacaktır. Bu sebepten ötürü, yeni bir şey öğrenmek için hiçbir zaman geç olmadığını unutmayın.
Eğer yeni hücre oluşumu gerçekleştiren sağlıklı bir zihne sahip olmak istiyorsak, hareketli kalmaya özen göstermeliyiz. Nörojenezin gerçekleşmesi bizim elimizde ve bu yüzden de düşündüğümüzden daha uzun bir süre aktif bir beyne sahip olabiliriz.
Okuyun, gitar çalmayı öğrenin, yürüyüşe çıkın, 🚶♂egzersiz yapın⛹️♂🚴♂🤸♂🤾♂. Binlerce alternatifiniz var ve bunlar için hiçbir bahaneniz yok. Bugün zihninizi forma sokun!
#dilterapisi#dilkonuşmaterapisi#dilterapisti#dilvekonuşmaterapisi#konuşmabozukluğu#otizm#özeleğitim#corumozelegitim#fizyoterapist#çocukfizyoterapisti#pediatrikrehabilitasyon#pediatri#çorumözel#çorumözeleğitim#disleksi#rehabilitasyon#eğitim#dilkonuşma#terapi#bireyseleğitim#dilkonuşmaterapisti#özelöğrenmegüçlüğü#işitme#fiziktedavi#downsendromu#yaygıngelişimselbozukluk#uzayterapi
Comments